MASTER *!* SLAVE

MASTER SLAVE traint architectuurstudenten in het kijken naar en het maken van beelden. Vertrekpunt van de studio is een selectie van 13 beelden van  invloedrijke architecten, ontwerpers of collectieven uit een recent verleden.  Deze masters, de werken en de beelden werden geselecteerd omwille van hun  architecturale en beeldende sterkte.

Het eerste luik MASTER SLAVE vertrekt vanuit van één beeld van de vooropgestelde masters.  Bronnen worden opgezocht, het werk wordt geanalyseerd door het nauwgezet kopiëren van het werk, door het produceren van beelden.  Hierbij wordt aandacht besteed aan o.a. compositie van het beeld, medium, kleur, cadrage, standpunt, techniek.

In het tweede luik SLAVE MASTER worden de rollen omgedraaid: de geproduceerde beelden, de geleerde technieken, skills, tips & tricks, worden gedeeld met de hele studio en ingezet om een eigen en eigentijdse beeldproductie op te starten. Kernwoorden hier zijn speed, noise, morph, mash up, remix, appropriate, hack, data mosh, glitch…

pdf versie van boek hier: http://www.mmblog.be/store/MASTERSLAVE%20LITE.pdf

Pieterjan Ginckels & Corneel Cannaerts

Comments are closed.